8 din 10 șoferi vor să cunoască valoarea despăgubirilor plătite în urma unei daune

Companiile de asigurări auto plătesc sume importante ca despăgubiri în urma accidentelor rutiere, care se întâmplă aproape la fiecare 80 de secunde. Un studiu recent realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), la cererea Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), arată că majoritatea șoferilor (81%) doresc să fie informați despre cuantumul despăgubirilor plătite atunci când sunt afectați de un accident rutier.

Conform datelor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în ultimul an, plățile pentru despăgubiri ale polițelor de asigurare obligatorie auto (RCA) au atins un nivel record de 4,2 miliarde de lei, adăugându-se la acestea și rezerve de 2,3 miliarde de lei pentru daune avizate și 2,35 miliarde de lei pentru daune neavizate.

Studiul arată că transparența în privința despăgubirilor ar putea influența costurile polițelor RCA, în contextul în care diferențele între prețurile serviciilor de reparații în funcție de tipul de service pot varia considerabil. De exemplu, un service independent fără acord de plată directă cu asiguratorii poate primi o despăgubire cu aproximativ 30% mai mare decât cele acreditate de producătorii auto. Aceste diferențe nu sunt considerate avantajoase pentru șoferi, deoarece toate unitățile respectă aceleași standarde legale.

UNSAR, care reprezintă 22 de companii de asigurări și reasigurări, deținând aproximativ 90% din piața de asigurări din România, joacă un rol esențial în promovarea și dezvoltarea sectorului de asigurări, având ca obiectiv îmbunătățirea legislației în domeniu și susținerea creșterii sustenabile a industriei la nivel național și internațional. Membrii UNSAR plătesc despăgubiri de aproximativ 5,2 milioane de euro zilnic, contribuind astfel semnificativ la economia națională.

Dacă ești și tu unul din șoferii care ar dori să știe valoarea despăgubirii plătite în urma unui accident auto, achiziționează pachetul Standard sau Premium de aici și beneficiezi de o evaluare obiectivă a daunelor realizată de inspectori de daune acreditați ASF pentru a lua cea mai bună decizie. În plus, te ajutăm cu tractare, servicii juridice, mașină la schimb și consultanță pe întreg procesul de daună. O daună nu e niciodată plăcută, dar nu trebuie sa fie o sursă constantă de stres!

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.