Valabilitate RCA

Valabilitatea RCA variază în raport cu varianta de poliță aleasă

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Polița de asigurare RCA este un contract încheiat între proprietarul unui autovehicul și o societate de asigurări. Acest tip de poliță se încheie în următoarele condiții:la înscrierea în circulație a unui autovehicul, aflat sau nu în uz; în momentul expirării vechii asigurari RCA, în cazul în care vehiculul rămâne supus înmatriculării sau înregistrării în România.

Ultima zi de valabilitate RCA. Când expiră asigurarea?

Conform art. 30 din Norma privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, din 29.11.2011, răspunderea asiguratorului RCA încetează la ora 24:00 a ultimei zile de valabilitate înscrisă în polița de asigurare RCA sau anterior acestei date, în momentul radierii din evidența circulației.

 

Prin excepție de la alineatul anterior, pentru vehiculele pentru care se transmite dreptul la proprietate noului proprietar în perioada de asigurare, ca urmare a încetării contractelor de leasing, asigurările obligatorii RCA rămân în vigoare până la expirarea perioadei de valabilitate înscrise în documentele de asigurare, fără modificarea primei de asigurare, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

  • noii proprietari sunt utilizatorii prevăzuți în documentele de asigurare;
  • asiguratorul a încasat integral prima de asigurare aferentă perioadei de valabilitate.

Verifică valabilitatea RCA online

Verificarea valabilității RCA este obligatorie pentru toți șoferii. Polița de asigurare RCA poate fi stocată atât în format fizic, între actele mașinii, cât și în format digital, pe telefonul mobil sau mail. În cazul în care agenții de poliție au posibilitatea de a verifica asigurarea auto (valabilitatea RCA) pe loc, trebuie să știi că același lucru îl poți face și tu.

Verifica valabilitatea RCA aici

Cum faci rapid o verificare RCA - valabilitate asigurare?

Exista situații în care nu ești sigur dacă asigurarea RCA mai este valabilă, dar nu reușești să o găsești nici pe telefon și nici agentul de asigurări nu îți răspunde în timp util. Fii fără grijă! Poți verifica dacă polița RCA este valabilă, în baza de date cu toți clienții societăților de asigurări, AIDA (Administrare Istoric Date Asigurări). Baza de date a fost elaborată de BAAR, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România. Accesând această bază de date, vei putea obține inclusiv certificatul de daunalitate al unui anumit asigurat.

Verifica valabilitatea RCA aici

Ce se întâmpla dacă nu ai RCA valabil?

În cazul în care nu ai RCA valabil, riști o sancțiune severă, în cazul în care ești depistat fără asigurare. Amenda primită poate avea o valoare cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. În plus, această  măsură este însoțită de reținerea certificatului de înmatriculare, respectiv a plăcuțelor aferente.

 

Sancțiunile cresc direct proporțional cu gravitatea faptei. De exemplu, dacă agentul de poliție constată că au trecut mai mult de trei luni de la expirarea poliței de asigurare, poți avea de-a face cu o agravare a sancțiunii. Astfel că, dacă polițistul verifică valabilitatea asigurării și constată că aceasta depășește trei luni, pe lângă amendă, te vei confrunta și cu suspendarea înmatriculării mașinii. Absența dovezii care să ateste încheierea unei polițe RCA pentru o durată de 30 de zile de la data comiterii contravenției poate duce la radierea mașinii din circulație. Potrivit prevederilor legii nr. 132 / 2017, ai obligația de a parca mașina în afara domeniului public, pe durata suspendării contractului RCA.

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

  • notificare daună;
  • consultanță daună;
  • evaluare daună;
  • vehicul la schimb;
  • asistență rutieră;
  • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.