Ce acte trebuie pentru asigurarea auto

Asigurarea de răspundere civilă (RCA) este obligatorie și reprezintă un contract încheiat între proprietarul unui autoturism și o companie de asigurări autorizată. Această poliță este extrem de importantă deoarece ea garantează încasarea despăgubirilor care li se cuvin persoanelor prejudiciate, indiferent care este situația materială a vinovatului producerii pagubei.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Date / acte necesare RCA auto, în calitate de proprietar, pentru încheierea contractului:

  •  numele sau denumirea asiguratului (proprietarul auto), CUI firmă sau CNP proprietar;
  •  numele sau denumirea asiguratului (utilizatorul), CUI sau CNP utilizator;
  • adresă asigurat sau utilizator, număr de telefon.

Dacă persoanele fizice pot încheia o poliță RCA doar prin prezentarea talonului (cartea tehnică a mașinii) și a cărții de identitate a proprietarului din talon, în cazul persoanelor juridice este nevoie de talonul mașinii și certificatul de înregistrare al firmei de pe talon.

Ce pățești dacă nu ai asigurare auto?

În cazul în care nu respecți prevederile legale, dacă ești implicat într-un accident sau ești oprit de poliție și nu ai un RCA valabil, atunci vei fi sancționat contravențional. În plus, polițiștii vor dispune reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii și chiar și a plăcuțelor de înmatriculare.

 

Prevederile art. 6, alin (7) din Legea nr. 132 / 2017 semnalează: „Asiguratul are obligația ca pe toată durata suspendării contractului RCA să imobilizeze vehiculul într-un spațiu privat, în afara domeniului public. Neîndeplinirea acestei obligații este asimilată cu încălcarea obligației de asigurare și neîndeplinirea obligației de a depune plăcuțele de înmatriculare și se sancționează contravențional conform art. 37 alin. (9)”.

 

În plus, în cazul în care polița RCA a expirat cu mai mult de trei luni în urmă, polițiștii pot dispune suspendarea înmatriculării mașinii. Astfel că, dacă ești în această situație neplăcută și nu prezinți dovada încheierii unei polițe RCA în termen de 30 de zile de la data constatării, mașina poate fi radiată din circulație. Mai mult decât atât, autoritățile ar putea chiar decide confiscarea automobilului dacă acesta este parcată pe domeniul public, fiind considerată bun abandonat.

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

  • notificare daună;
  • consultanță daună;
  • evaluare daună;
  • vehicul la schimb;
  • asistență rutieră;
  • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.