Ce înseamnă decontare directă RCA?

Asigurarea cu decontare directă RCA reprezintă un serviciu auxiliar de gestionare a daunelor oferit de firmele de asigurare propriilor asigurați. Achiziționarea acestui serviciu este opțională și este o decizie pe care fiecare șofer o ia în funcție de nevoile și dorințele proprii. Decontarea directă este un serviciu care aduce un plus de confort și eficiență în gestionarea despăgubirilor în caz de accident rutier.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Pentru a-ți oferi o imagine completă asupra a ce înseamnă o asigurare cu decontare directă RCA trebuie să precizăm faptul că acest tip de serviciu te ajută în caz de accident. În consecință, dacă NU ești tu vinovat de producerea accidentului, o asigurare cu decontare directă îți oferă posibilitatea de a-ți repara vehiculul cu ajutorul propriei polițe RCA.

Pe scurt, răspunsul la întrebarea „Ce înseamnă asigurare cu decontare directă RCA?” este: un beneficiu în plus oferit de firmele de asigurare, care acordă clienților o primă suplimentară pentru repararea propriului vehicul. Suma oferită diferă în funcție de fiecare companie de asigurări.

De ce este decontarea directă importantă pentru firma de asigurări RCA?

Este important să știi că firma de asigurare își va recupera, ulterior, valoarea daunelor de la asiguratorul șoferului vinovat pentru producerea accidentului. Această clauză nu îți limitează dreptul de a te adresa direct asiguratorului șoferului vinovat pentru a-ți recupera prejudiciul.

Legea 132 / 2017 (Legea RCA) definește decontarea directă drept „un serviciu auxiliar de gestionare a daunelor oferit de asiguratorii RCA propriilor asigurați”.

În consecință, dacă ai optat pentru achiziționarea acestui serviciu opțional la încheierea contractului RCA, în cazul unui accident, vei fi despăgubit de propriul asigurator, în conformitate cu condițiile decontării directe.

Ce este decontarea directă și ce condiții trebuie să îndeplinești?

Pentru a beneficia de opțiunea de decontare directă RCA este totuși nevoie să îndeplinești câteva condiții esențiale. Art. 26 alin. (1) din Legea 132 / 2017 prevede că decontarea directă între asiguratorii RCA este aplicabilă numai atunci când se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

 

 • vehiculele implicate în accidentul auto sunt înmatriculate / înregistrate în România;
 •  prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;
 •  prejudiciile exclud vătămările corporale;
 •  accidentul s-a produs pe teritoriul țării noastre;
 • ambele vehicule implicate în accidentul auto au poliță RCA valabilă la data producerii accidentului.

Alege decontare directă RCA și stai fără grijă!

Achiziționarea serviciului de decontare directă RCA îți asigură accesul la fonduri direct de la asiguratorul tău. În cazul în care ai fost implicat într-un accident rutier, nu ești vinovat de săvârșirea acestuia și îndeplinești toate condițiile enumerate mai sus, atunci trebuie să știi că trebuie să-ți notifici asiguratorul în cel mult 5 zile lucrătoare de la producerea incidentului.

 Stai fără grijă! Alege unul dintre pachetele noastre de asistență și in caz de dauna, lasă-ne să preluăm noi toate demersurile de relaționare cu asiguratorul și bucură-te de beneficiile serviciilor achiziționate, fără stres. Echipa noastră se va asigura că îți sunt respectate toate drepturile și că te bucuri de toate beneficiile care ți se cuvin. Îți suntem alături pas cu pas de la completarea formularului de daună la gestionarea corespondenței cu companiile de asigurări!

Pentru și mai multe detalii despre ce înseamnă decontarea directă RCA, contactează-ne... fără grijă! Îți vom explica totul despre RCA cu decontare directă.

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

 • notificare daună;
 • consultanță daună;
 • evaluare daună;
 • vehicul la schimb;
 • asistență rutieră;
 • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.