Ce acoperă polița RCA și în cât timp primesc banii de la asigurări?

Atunci când ești implicat într-un accident auto, primul lucru care-ți vine în gând este întrebarea: „Ce acoperă polița RCA și în cât timp primesc banii de la asigurări?

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Contactează-ne și fii fără grijă! Preluăm noi efectuarea tuturor demersurilor și te ajutăm cu intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul. În acest fel, vei fi sigur că beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în calitate de posesor al unei polițe RCA.Conform legii, plata pentru asigurarea RCA se face în maximum 10 zile de la data acceptării de către asigurat a unei oferte de despăgubire din partea asiguratorului.

Ce acoperă polița RCA și ce despăgubiri se acordă în baza asigurării?

Asigurarea de răspundere civilă auto poate fi încheiată astfel:

 • cu decontare directă, la încheierea contractului RCA. În acest caz, partea prejudiciată se va adresa propriului asigurator;
 • fără decontare directă. În această situație, partea prejudiciată va înainta cererea de despăgubire asiguratorului RCA al părții vinovate.

În cazul în care partea vinovată nu avea încheiat un contract RCA la momentul producerii accidentului între vehicule, ori evenimentul s-a produs în perioada suspendării contractului RCA, prejudiciatul va înainta cererea de despăgubiri către BAAR. Această regulă se aplică și în cazul în care vinovatul nu poate fi identificat deloc, însă doar în caz de deces sau vătămare.

Iată ce acoperă polița RCA, în caz de accident:

 • prejudiciile dovedite suferite în urma unui accident cu un vehicul asigurat;
 • despăgubirile pentru vătămări corporale sau deces, inclusiv prejudicii fără caracter patrimonial;
 • prejudiciile materiale: costuri de radiere și înmatriculare, costuri cu taxe de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului, cheltuieli aferente diminuării valorii vehiculului după reparații;
 • costul reparațiilor pentru recondiționarea vehiculului;
 • prejudiciile survenite din lipsa de folosință a vehiculului avariat;
 • cheltuielile de judecată efectuate de către persoana prejudiciată sau cheltuielile aferente în cazul soluționării alternative a litigiului;
 • cheltuielile realizate cu transportul vehiculului avariat.

Ce acoperă polița RCA în funcție de modul în care s-a produs accidentul:

 • prejudiciul produs de dispozitivele sau instalațiile cu care a fost echipat vehiculul;
 • prejudiciul produs din culpa conducătorului vehiculului asigurat;
 • prejudiciul prin fapta lucrului;
 • prejudiciile provocate terților, drept consecință a deschiderii ușilor vehiculului în timpul mersului sau când este oprit;
 • prejudiciile provocate în urma conducerii vehiculului sub influența băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

 • notificare daună;
 • consultanță daună;
 • evaluare daună;
 • vehicul la schimb;
 • asistență rutieră;
 • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.