Ce este franșiza CASCO?

Franșiza CASCO este o taxă pe care asiguratul o suportă în cazul unei daune parțiale sau totale. 

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

CASCO cu franșiză reprezintă partea de depăgubire pe care o suportă proprietarul unei mașini în cazul în care aceasta suferă daune produse de riscuri asigurate. La semnarea poliței de asigurare CASCO, este prestabilită o sumă fixă sau un procent din valoarea asigurată sau cea a daunei. CASCO cu franșiză este varianta prin care poți achiziționa o poliță la preț redus, prin asumarea contribuției la cheltuielile de reparații.

CASCO cu sau fără franșiză?

Franșiza CASCO poate fi de mai multe feluri, și anume:

 • fixă sau atinsă (de exemplu, 100 de euro). În cazul în care dauna presupune o reparație mai mică decât valoarea franșizei, plata daunelor va fi suportată de către proprietarul mașinii și nu de asigurator;
 • progresivă (valoarea acesteia poate crește treptat) – se aplică la pagubele parțiale. În această situație, nu trebuie să contribui cu bani la prima reparație, la a doua daună trebuie să plătești 100 de euro, la a treia 200, iar de la a treia pagubă în sus câte 300 de euro per reparație;
 • un procent din suma asigurată (spre exemplu, 0.5 - 1 %). În aceasta situație, asiguratul va primi despăgubiri fără valoarea franșizei. În cazul în care este vorba de o daună totală, valoarea franșizei poate ajunge până la 10% din suma asigurată.

CASCO cu sau fără franșiză? – pentru a putea răspunde la această întrebare și să iei decizia cea mai bună pentru tine trebuie să ai în vedere două elemente:

 • valoarea primei de asigurare – dacă pentru o franșiză de 100 de euro, de exemplu, primești o reducere de 400 de euro la primă, atunci este rentabil să alegi CASCO cu franșiză;
 • eventualele evenimente din trafic și numărul aproximativ de reparații de care ar putea avea nevoie mașina ta pe parcursul unui an.

 

Ce înseamnă franșiza la asigurarea CASCO și ce despăgubiri primești pentru daună totală?

Despăgubirea CASCO pentru daună totală (avarie totală sau furt) reprezintă suma care se acordă în caz de daună totală a vehiculului. Aceasta poate depăși cuantumul sumei asigurate. În această situație, asiguratorul are obligația contractuală de a plăti, după caz, suma obținută prin scăderea din suma asigurată a:

 •  franșizei;
 • valorii ratelor rămase de achitat;
 • valorii epavei.

Ce este franșiza CASCO și când nu se acordă despăgubiri?

Există situații în care despăgubirile CASCO nu se acordă. O parte dintre aceste situații sunt: 

 • pagubele au fost cauzate prin întreținerea necorespunzătoare sau o utilizare improprie a autoturismului;
 • pagubele au fost produse de dotările suplimentare dacă acestea nu au fost declarate;
 • pagubele produse părților componente ale mașinii care erau avariate la momentul încheierii poliței CASCO și care au fost menționate în raportul de inspecție;
 •  pagube provocate de incendii sau explozie produse prin folosirea flăcării deschise;
 •  refuzul de restituire a mașinii, dacă acesta a fost încredințat de proprietar;
 • favorizarea producerii riscurilor asigurate sau diminuarea posibilității de reducere a acestora.

Serviciile și pachetele care te scapa de grija!

Asigurarea CASCO este o modalitate eficientă care te poate ajuta în caz de accident, însă nu este suficientă. Achiziționează unul dintre pachetele de servicii de mai jos și scapă de stresul cauzat de rezolvarea formalităților în caz de accident și reparații. Echipa faragrija.ro va intermedia relația cu asiguratorul și îți va oferi garanția că toate drepturile în calitate de asigurat îți vor fi respectate.

Pentru și mai multe detalii despre ce este franșiza CASCO și alte informații despre ce înseamnă franșiza în asigurări auto, contactează-ne... fără grijă!

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.