Prețuri asigurări auto în funcție de vârstă

Asigurarea de răspundere civilă este obligatorie pentru absolut toți șoferii care circulă pe drumurile publice. Lipsa poliței RCA conduce la sancțiuni semnificative pentru cei care nu au o asigurare valabilă pentru vehiculul cu care circulă. Încheierea politei RCA este obligatorie, însă prețurile asigurării auto variază în funcție de o serie de factori, printre care și vârsta, fiind influențate totodată și de factori precum bonus malus. 

Valoarea (prețurile) RCA se calculează în funcție de vârstă, deoarece în urma studiilor efectuate și a statisticilor urmărite în timp, s-a constatat că în cazul șoferilor mai tineri și fără experiența la volan, riscul de a produce accidente este mai mare comparativ cu cei care au acumulat deja câțiva ani și câteva sute de mii de kilometri la volanul unui vehicul. 

Nivelul de experiență își spune cuvântul chiar și atunci când vine vorba despre șofat, motiv pentru care autoritățile au decis ca vârsta sa fie un criteriu care să influențeze prețul final al asigurării auto. Pe scurt, șoferii cu experiență sunt considerați a fi mai siguri și mai puțin susceptibili la accidente. Din acest motiv, ajung să se bucure de prețuri pentru asigurări auto (în funcție de vârstă) mai mici.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Calculator asigurare auto (polița RCA - prețuri) în funcție de vârstă

 Calculatorul pentru asigurarea auto (polița RCA - prețuri) în funcție de vârstă presupune:

  • șoferii cu vârstă cuprinsă între 18 și 30 de ani – sunt cei care plătesc cele mai scumpe polițe RCA. Șoferii din acest segment de vârstă sunt considerați începători și lipsiți de experiență. Lipsa de experiență în gestionarea traficului sau adaptarea la condițiile meteo duce la implicarea acestora în mai multe incidente rutiere;
  • șoferii de peste 30 de ani – potrivit statisticilor, șoferii ce depășesc pragul de 30 de ani devin mai responsabili, lucru care se reflectă și în modul în care se manifestă atunci când sunt în trafic. Studiile au arătat faptul că șoferii care încep să acumuleze experiență sunt acum ceva mai prudenți, iar o bună parte din ei ajung să reducă în mod considerabil viteza cu care circulă deoarece, în cele mai multe cazuri, o fac cu copii mici la bord;
  • șoferii de peste 40 de ani – sunt considerați șoferi cu experiență, care știu să facă față situațiilor dificile din trafic. Prima de asigurare are un preț cu atât mai mic cu cât, până la această vârstă, șoferul are un istoric rutier curat, fără accidente, daune sau alte incidente majore în trafic;
  • șoferii de peste 50 de ani – sunt șoferii care beneficiază de cel mai mic preț RCA în funcție de vârstă. Statisticile au arătat că aceștia provoacă cele mai puține accidente în trafic, sunt responsabili si experimentați.

 Tarife RCA în funcție de vârstă

Tarifele RCA în funcție de vârstă sunt reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.). Publicarea acestor tarife RCA de referință în funcție de vârstă reprezintă un demers care conduce la creșterea transparenței, la informarea și la transmiterea către consumatori a unor informații corecte și complete cu privire la asigurarea de răspundere civilă.

Tarifele de referință nu reprezintă prețurile (asigurării auto în funcție de vârstă) la care sunt încheiate polițele RCA în piață. Ele sunt calculate în conformitate cu prevederile Legii nr. 132 / 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și de tramvaie.

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

  • notificare daună;
  • consultanță daună;
  • evaluare daună;
  • vehicul la schimb;
  • asistență rutieră;
  • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.