În cât timp se anunță o daună auto?

În caz de accident, asiguratorul RCA trebuie să fie notificat de către asigurat cu privire la producerea evenimentului în termen de 5 zile lucrătoare. În ciuda acestui fapt, se recomandă ca depunerea constatării amiabile sau a procesului verbal să fie făcută, totuși, cât mai curând posibil, de preferat într-un interval de 24 de ore de la producerea accidentului.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

După depunerea documentului care atestă constatarea amiabilă, asiguratorul are obligația de a elibera actul necesar efectuării reparațiilor. Notificările asiguratorului cu privire la daunele auto pot fi făcute și onlinesau cu ajutorul unui consultant, așa cum suntem noi! Membrii echipei noastre pot prelua de la tine toate demersurile necesare depunerii dosarului de dauna RCA și pot intermedia relația de comunicare cu asiguratorul.

Ce înseamnă daună totală RCA și daună totală economică?

Trebuie menționat faptul că există două tipuri de daună totală RCA și anume:

·       daună totală RCA;

·       daună totală economică.

Dauna totală este atunci când un autovehicul este distrus în urma unui accident rutier astfel încât din punct de vedere tehnic nu mai poate fi reparat. Dauna totală economică se declară atunci când valoarea reparațiilor necesare pentru un autovehicul depășește valoarea de piață a acestuia în momentul producerii accidentului.

Termenul de daună totală economică este folosit pentru a descrie o valoare a despăgubirii auto care depășește 75% din valoarea de piață a mașinii. Procentul de 75% din valoarea despagubirii nu este precizat în lege, dar e menționat de o parte dintre companiile de asigurări. Termenul în cauză se aplică atât unei asigurări CASCO, cât și unei daune auto RCA.

 În procesul de stabilire a daunei totale RCA, mașina va fi evaluată de către un specialist în domeniu. Acesta va constata exact pagubele și starea autovehiculului.

 În cazul în care, în urma unui accident rutier, pentru vehiculul tău a fost declarată daună totală economică RCA, asiguratorul va apela la următoarea procedură:

·       va stabili valoarea de piață a mașinii, în momentul producerii accidentului;

·       va adăuga mașina avariată pe un site de licitații și va obține cel mai mare preț pe care un cumpărător ar fi dispus să îl ofere;

·       va oferi drept despăgubire suma obținută în urma licitației pentru mașina avariată, plus diferență până la valoarea de piață stabilită la momentul producerii accidentului. Proprietarul are dreptul să păstreze epava și, în acest caz, primește doar diferența până la valoarea de piață estimată de asigurator.

Calcul daună totală RCA

  • Calculul daunei totale economice RCA se face în urma unor criterii stricte. Pentru a stabili valoarea epavei, primul pas îl reprezintă stabilirea valorii mașinii la data accidentului. Această valoare diferă de cea de la data emiterii poliței de asigurare. În consecință, primul pas este recalcularea sumei asigurate, influențată de creșterea gradului de uzură al mașinii.
  • Următorul pas în procesul de calcul daună totală economică RCA îl reprezintă stabilirea valorii epavei de  către o echipă specializată. În funcție de modul în care poate fi valorificată epava (de exemplu, dacă se pot salva anumite părți care încă sunt funcționale sau dacă mașina este avariată în totalitate și nu se poate păstra nimic din ea, precum o daună auto rezultată în urma unui incendiu). Valoarea epavei poate fi cuprinsă între 0,1% și 25% din valoarea mașinii la data accidentului.

Termen avizare daună totală RCA

 Avizarea daunei totale RCA se face online în cazul tuturor asiguratorilor. De asemenea, mai poți face avizarea și telefonic. În general, termen de 48 de ore de la avizarea daunei totale RCA, vei primi Nota de Constatare, dacă toate documentele au fost încărcate corect. 

Iată care sunt documentele de care ai nevoie pentru a face avizarea daunei totale RCA: 

·       buletin și permis (pentru tine și vinovat);

·       talon și RCA (pentru tine și vinovat);

·       amiabila sau procesul verbal încheiat la Poliție;

·       fotografii ale avariilor și ale împrejurărilor;

·       fotografii de identificare ale mașinii: 4 diagonale, seria de șasiu și numărul de kilometri;

·       procură notarială / împuternicire (în cazul în care reprezinți o persoană fizică sau juridică).

Scapă de grijă și asigură-te că evaluarea daunei totale se face corect!

Ți se pare complicat procesul de avizare a daunei totale RCA? Nu îți pierde timpul și achiziționează unul din abonamentele noastre! Apoi, in caz de accident, contactează-ne și stai fără grijă! Membrii echipei noastre vor prelua această sarcină și vor intermedia comunicarea între tine și asigurator. Te vom ajuta să depui toate documentele în timp util și îți vom oferi siguranța că toate beneficiile în calitate de asigurat îți vor fi respectate.

Pentru și mai multe detalii despre ce înseamnă dauna totală RCA, în cât timp se anunță o daună auto (termen avizare daună RCA) și alte informații, contactează-ne... fără grijă!

* De la noi poți afla totul despre topic-uri frecvent întâlnite, precum: ce înseamnă daună totală; daună totală RCA; termen avizare daună RCA; calcul daună totală RCA; calcul despăgubire RCA daună totală; daună totală economică RCA; când se consideră daună totală; în cât timp se anunță o daună auto ș.a.

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

  • notificare daună;
  • consultanță daună;
  • evaluare daună;
  • vehicul la schimb;
  • asistență rutieră;
  • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.