Criterii asigurare auto - calcul RCA

Asigurarea de răspundere civilă (RCA) este o asigurare auto obligatorie pentru toți deținătorii unui autoturism. Prețul RCA este variabil și se calculează pornind de la tarifele de referință emise și actualizate constant de ASF. 

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Iată care sunt principalele criterii în funcție de care se calculează asigurarea auto RCA: 
- informații despre proprietarul mașinii;
- date despre alte persoane care conduc mașina;
- informații despre autoturism;
- sistemul bonus malus.

În funcție de ce se calculează RCA (asigurarea auto)?

Acum că ai aflat, pe scurt, după ce criterii se calculează asigurarea auto (RCA), putem extinde subiectul, astfel încât să ai o imagine cât mai clară și completă. Iată ce înseamnă fiecare dintre criteriile menționate mai sus - în funcție de ce se plătește asigurarea auto!?

Pentru stabilirea prețului asigurării RCA, îți vor fi solicitate detalii precum:

 • vârsta;
 • localitatea de reședință;
 • vechimea permisului de conducere.

 Vechimea permisului este unul dintre criteriile cheie în funcție de care se plătește / calculează asigurarea auto. Spre exemplu, șoferii începători vor avea o poliță RCA mai scumpă, deoarece se consideră că riscul de accident este mai mare comparativ cu șoferii experimentați. De asemenea, conducătorii care au vârsta sub 30 de ani, vor plăti asigurări mai scumpe comparativ cu pensionarii, bugetarii sau persoanele cu deficiențe locomotorii.

 Răspunsul la întrebarea „După ce criterii se calculează asigurarea auto?” este completat de informațiile referitoare la vehiculul ce urmează a fi asigurat. Marca, modelul, vechimea sau capacitatea cilindrică a motorului mașinii asigurate sunt alte criterii care vor influența prețul RCA.

Localitatea de reședință este, de asemenea, un criteriu vital care influențează modul de calcul al prețului poliței RCA. Într-un oraș în care numărul accidentelor rutiere este mare, crește și riscul ca un șofer să fie implicat într-un accident rutier. În consecință, prețul asigurării este mai mare într-un astfel de oraș, comparativ cu unul în care riscul de producere de accidente rutiere este mai mic.

Printre criteriile de calcul RCA se număra și sistemul Bonus Malus - un sistem în funcție de care îți este evaluat comportamentul în trafic și calitatea de șofer. Acest sistem este împărțit în două:

 • bonus (B) – clasa Bonus reprezintă clasa reducerilor prețului asigurării RCA;
 • malus (M) – clasa Malus este cea care duce la creșterea prețului poliței RCA.

Pentru și mai multe detalii despre criterii asigurare auto - calcul RCA contactează-ne cu încredere!

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

Echipa faragrija.ro este partenerul tău de drum lung, așa că achiziționează serviciile noastre și pune-te la adăpost! Suntem alături de tine și te ajutăm cu intermedierea relației cu asiguratorul. Scapă de probleme simplu și rapid! Fie că ai avut fost victima unui incident rutier, fie că tu l-ai cauzat, noi te îndrumăm pas cu pas în toate demersurile pentru a fi sigur că îți sunt respectate toate drepturile în calitate de asigurat și că beneficiezi de toate măsurile de protecție, în caz de vinovat.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

 • notificare daună;
 • consultanță daună;
 • evaluare daună;
 • vehicul la schimb;
 • asistență rutieră;
 • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.