Mașină la schimb RCA

Conform normelor legale, în cazul în care ai avut un accident auto și tu ești partea păgubită, poți beneficia, în mod gratuit, de o mașină la schimb (RCA) pentru perioada în care autoturismul tău se află în service. În acest caz, costurile sunt suportate de asigurarea RCA a șoferului vinovat.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Condiții mașină la schimb pe durata reparației RCA în caz de accident

Art. 25 / Norma 20 / 2017 prevede: „Lipsa de folosință (1) Prejudiciile reprezentând consecința lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia sunt stabilite:

a) pe baza documentelor justificative din care rezultă costurile de înlocuire temporară a vehiculului avariat cu un vehicul de o clasă similară ori inferioară, închiriat de la entități autorizate cu acest obiect de activitate;

b) pe baza documentelor justificative din care rezultă costurile privind transportul zilnic suportat de către persoana prejudiciată, fără ca acestea să poată depăși costurile prevăzute la lit. a).

Perioada maximă pentru care se poate acorda mașină la schimb RCA se calculează în funcție de:

·       perioada de indisponibilitate a utilizării vehiculului avariat ca urmare a stării tehnice, inclusiv în situația în care asiguratorul RCA efectuează cercetări suplimentare. Aceasta se calculează de la momentul efectuării constatării avariilor și introducerii vehiculului în reparație;

·       perioada cuprinsă între data constatării avariilor și data înaintării ofertei de despăgubire, în situația daunei totale economice.

 În cazul reparației vehiculului avariat, perioada maximă de indisponibilitate reprezintă timpul normal de reparație transformat în zile de lucru prin împărțirea la patru a timpului normal de reparație, la care se adaugă orice întârziere nejustificată cauzată de către asiguratorul RCA.

Etape obținere mașină la schimb – prin RCA – în caz de accident:

 • întocmești constatarea amiabilă cu șoferul vinovat sau obții procesul verbal de la Poliție;
 • te prezinți la serviciul de „Constatări daune” al asiguratorului RCA al șoferului vinovat și efectuezi constatarea;
 • te prezinți la un service cu constatarea efectuată la asigurator și soliciți întocmirea devizului de reparații conform constatării;
 •  perioada cuprinsă între data avizării daunei și data constatării avariilor de către asigurator, la care se adaugă excepțiile menționate la alin. (2) din Legea 132 / 2017;
 • faci programarea la reparație în service, iar în ziua în care predai mașina la reparat în service, vei primi mașina închiriată.

Noi îți rezolvăm problemele, tu stai fără grijă!

În cazul în care ai fost implicat într-un accident rutier și nu știi de unde să începi, contactează-ne. Colegii noștri vor prelua cazul tău și te vor ajuta în intermedierea comunicării cu asiguratorul. Astfel, vei avea siguranța că toate drepturile îți sunt respectate și că te bucuri de toate beneficiile care ți se cuvin în calitate de asigurat. Unul dintre beneficiile asigurării RCA – mașina la schimb, în caz de accident, poate fi vital pentru îndeplinirea activității de zi cu zi și reducerea disconfortului provocat de avarierea propriului vehicul, mai ales atunci când nu ești vinovat.

Dacă ești partea păgubită într-un accident și ești posesorul unui pachet Fără Grijă Standard sau Premium, beneficiezi de o mașină la schimb de la partenerii noștri pe tot teritoriul României fără nicio cheltuială din partea ta!

Pentru și mai multe detalii despre RCA – mașină la schimb și alte informații, contactează-ne... fără grijă!

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

 • notificare daună;
 • consultanță daună;
 • evaluare daună;
 • vehicul la schimb;
 • asistență rutieră;
 • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.