Se poate face asigurare auto pe alt nume?

Asigurarea auto se face conform numărului de înmatriculare și numărului de identificare al mașinii. În consecință, chiar dacă tu ești cel care conduce mașina, în contract trebuie completate datele proprietarului vehiculului pentru care urmează să se încheie asigurarea RCA. Pe de altă parte, dacă ai cumpărat mașina și ai un contract de vânzare - cumpărare, atunci poți trece datele noului proprietar.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Expertiză

Cu 10 ani de experiență în industrie, suntem familiarizați cu nuanțele pieței de asigurări RCA. Înțelegem schimbările legislative și știm cum să adaptăm strategiile pentru a oferi cele mai bune opțiuni de acoperire.

Consultanță

Fiecare client este unic, iar nevoile lor variază. Prin urmare, abordăm fiecare proiect cu o viziune personalizată, asigurându-ne că oferim consultanță adaptată la situația specifică a fiecărui client.

Ce se întâmplă dacă faci asigurare auto pe alt nume?

În cazul în care faci asigurarea RCA / auto pe alt nume decât al proprietarului vehiculului, atunci vina o poartă reprezentanții societății de asigurare. Aceștia vor fi sancționați conform legii, fiind vinovați de nerespectarea normelor legale în vigoare.

Pe de altă parte, dacă ai reușit să închei, totuși, o poliță RCA pe alt nume, în cazul unui control de rutină se va constata neconcordanța dintre numele persoanei înscrise în certificatul de înmatriculare și numele prezent pe polița de asigurare. În acest caz, se consideră că autovehiculul este neasigurat și șoferul suportă consecințele legal.

În plus, în cazul în care ești implicat într-un accident auto, neavând RCA valabil, vei suporta în întregime contravaloarea reparației autovehiculului avariat din cauza ta.

În ce condiții se poate face asigurare auto pe alt nume, legal?

Conform prevederilor Legii nr. 136 / 1995, se poate face asigurare pe alt nume astfel:

  • la rubrica „Asigurat” se va trece numele proprietarului vehiculului;
  • la rubrica „Utilizator” pot fi trecute datele persoanei care va conduce mașina.

Asigură-te că poți circula pe străzi fără grijă!

Achiziționează oricare dintre abonamentele noastre, iar membrii echipei noastre îți stau la dispoziție și te pot ajuta în caz de accident. Contactează-ne și te vom ajuta cu dosarul de daună și cu intermedierea comunicării cu asiguratorul, indiferent de situație.

Viața ne pune în situații diverse, însă nu trebuie să le faci față singur! Concentrează-ți atenția pe ce este cu adevărat important pentru tine și lasă-ne pe noi să preluăm stresul rezolvării acestei situații. Experiența noastră este avantajul tău! Stai fără grijă și fii sigur că îți sunt respectate toate drepturile și onorate toate beneficiile în calitate de asigurat sau păgubit.

Pentru și mai multe detalii despre dacă RCA / asigurarea auto se poate face pe alt nume, contactează-ne... fără grijă!

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

100 000+

clienți

Fii fără grijă! Ne ocupăm noi de despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA

FaraGrija.ro devine partenerul tău de încredere în cele mai tensionate momente! Contactează-ne și lasă-ne să preluăm noi toate demersurile legate de intermedierea procesului de comunicare cu asiguratorul și de daunele pe care le acoperă asigurarea RCA.

Asigurarea obligatorie auto și aspectele pe care le acoperă RCA nu trebuie să fie un stres suplimentar în viața ta! Indiferent că ești păgubitul sau vinovatul, membrii echipei noastre te pot ajuta să îți soluționezi problema rapid și fără bătăi de cap. 

În cât timp primesc banii de la asigurări?” nu mai este o întrebare al cărei răspuns să îl cauți cu disperare pe internet, la autorități etc. Ne ocupăm noi de toate detaliile și tu vei fi liniștit să beneficiezi de toate drepturile care ți se cuvin în baza contractului RCA.

Iată ce servicii îți punem la dispoziție, pentru a fi sigur că beneficiezi de toate despăgubirile care se acordă în baza asigurării RCA și că faci / primești plata pentru despăgubire RCA în mod corect:

  • notificare daună;
  • consultanță daună;
  • evaluare daună;
  • vehicul la schimb;
  • asistență rutieră;
  • servicii juridice.

O parte dintre serviciile enumerate mai sus pot fi accesate și pentru condiția de vinovat.

Cum funcționează programul FaraGrija.ro ?

Pachetele FaraGrija.ro se achiziționează anterior producerii unei daune, astfel încât să poți beneficia de serviciile necesare în cazul în care ai un accident auto. În caz de daună, contactezi echipa FaraGrija.ro telefonic sau prin email, urmând apoi să fii ghidat pas cu pas în vederea colectării tuturor documentelor și fotografiilor necesare. Ni le trimiți pe email sau whatsapp și gata, dauna va fi notificată de către noi, în locul tău, iar tu vei fi informat cu privire la numărul dosarului și stadiul acestuia, până la finalizarea procesului.

Peste 12.000 de clienți folosesc deja serviciile noastre.

Cumpără #fărăgrijă

și scapă de griji! #FaraGrija

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.

Fii #FărăGrijă,  
rezolvăm noi daunele auto pentru tine.

Soluții eficiente pentru daunele auto RCA.